Az egészség világnapja

2021-04-07 13:44:06

A Jobcapitalnak, mint HR tanácsadó vállalkozásnak természetesen a legnagyobb erőforrásai, a munkatársai. Szaktudásukat, kitartásukat, lojalitásukat fontos, hogy ne csak a bérekben honoráljuk, hanem odafigyelést és támogatást is biztosítsunk a számukra.
 
Az egészség világnapján (április 7.) megmutatjuk, hogy miként támogatjuk mi a munkatársaink fizikai és mentális egészségét!
 
Fizikai egészség
 
Az elmúlt év egyik meghatározó témája volt minden portálon a covid és a munkahelyi egészség. Mi is kiemelten kezeljük az ügyet és gyorsan reagálunk a szabályzásokra és intézkedésekre.
 
Covid-19
 
-       hibrid munkavégzést vezettünk be (3+2)
-       irodánk ügyfélfogadása szünetel a veszélyhelyzetben
-       minden bejáratunknál kézfertőtlenítőt helyeztünk el
-       folyamatos a fertőtlenítés az irodában
-       ha többen vagyunk egy légtérben, akkor maszkviselés kötelező
-       tesztelést is szervezünk/szerveztünk
 
Egészségmegőrzés
 
Üzemorvos folyamatosan rendelkezésre áll ha valakinek egészségügyi problémája lenne. A baleset és tűzvédelmi oktatás rendszeresen van és nálunk a részvétel tényleg kötelező.


Mentális egészség

 
Tréningek
 
Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan képezzük is munkatársainkat abban, hogy miként tarthatják fenn a fizikai és mentális egészségüket. Kommunikációs és stresszkezelő tréningek mellett volt már pl. belső oktatásunk a helyes irodai tartásról/ülésről is.

 
Munkatársi jutalmazás
 
Jó érzés, ha a vezető jutalmaz és támogat, de talán még jobb, hogy ha a munkatársak teszik ezt. A Beeward app-on keresztül munkatársainknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy havonta meghatározott pontértékhez jussanak és ezekkel jutalmazni tudják a saját munkatársaikat a különböző extra szívességekért, munkákért, támogatásokért cserébe. Ezeket a pontokat pedig különböző jutalmakra tudja beváltani mindenki. 
Konditerem bérlet, sport utalványok...jó érzés amikor a munkatársak jutalmaiból lehet megvásárolni.

 
Csapatépítők
 
A csapat összekovácsolása, a csapatszellem, a jó kollegális viszony támogatja a céges teljesítményt és a lojalitást is. A Jobcapitalnál évente többször is tartunk közös csapatépítőt, ünnepelünk szülinapokat és ünnepeket.
 

Kávé, tea
 
Egy jó napindítás? Vagy egy apró szünet az egyik kollégával? A legjobb társ mellé egy csésze tea vagy egy élénkítő kávé. Kollégáinknak a nap bármely szakaszában rendelkezésre állnak ezek az italok, hogy ha fizikailag vagy mentálisan erre vágynak.

 

Érdemes tehát nagy hangsúlyt fektetni a munkahelyi mentális egészségre is, hiszen sok esetben ezek a problémák akár súlyos fizikai tüneteket is tudnak okozni. 

Vigyázzunk magunkra és munkatársainkra!Tarnai Attila
Marketing manager
Jobcapital