Mit csinál a ........ ?

2021-04-19 16:19:57

Pontosan mit is jelentenek ezek a pozíció nevek? Mutatjuk:

A listát folyamatosan bővítjük. Ha olyan pozíció érdekel amit nem találsz a listában, akkor nyugodtan kérdezz rá nálunk az allas@jobcapital.hu címen.

Back-end fejlesztő:
Egy program/alkalmazás háttérben futó folyamataival foglalkozik, a szerveren futó logika megírásáért felel. Azokért a funkciókért, adatkezelésekért és tárolásért felel, amit a felhasználó nem lát. Gyakran használt technológiák: PHP, Java, Python.

Brand manager:
A márkamenedzser foglalkozik a vállalat által értékesített áruk képviseletével. Aktívan részt vesz az új termékek bevezetésénél, az imázskampányok kialakításában és a különböző rendezvényeken való megjelenésben. Egyszerre operatív, marketing és értékesítési feladatokat lát el. Ami a márka megítélésével kapcsolatos, szinte minden hozzá tartozik.

Business Analyst:
A cég által értékesített termékek, termékcsoportok és üzletágak értékesítési eredményeit vizsgálja. Figyelembe veszi a versenytársak által elért számokat, az általuk meghatározott árakat és a piaci részesedés változását. A statisztikák alapján próbál következtetni a jövőbeli trendekre.

Business Unit Manager:
A hozzá tartozó divízióért felel. Megtervezi az adott részleg üzleti, marketing és pénzügyi költségvetését. Részt vesz az új munkatársak kiválasztásában, felkészítésében és folyamatosan ellenőrzés alatt tartja a feladatokat.

Credit Controller:
A vállalat pénzügyi osztályán dolgozik, a vevőszámlákat figyeli, kapcsolatot tart a bankkal, az adósságkezelő cégekkel, ügyvédekkel és partnerekkel.

Deployment Specialist:
A programbevezetésekért, tesztelésekért és az összekapcsolódó alkalmazások megfelelő működéséért felel.

ERP Consultant:
Legfőbb tevékenysége a cégen belüli különböző divíziók, részlegek összefogása, az ott dolgozók munkájának hatékonyabbá és egyszerűbbé tétele. Emellett a vállalat által használt ERP rendszer fejlesztésével és karbantartásával foglalkozik.

Facility Manager: 
Épület vagy irodáház üzemeltetési vezetőjét jelenti a Facility Manager. Ő felel a szolgáltatások megfelelő biztosításáért. (Pl.: takarítás, irodabérlés, szerviz)

Field sales manager:
Az üzletkötők munkáját támogatja, vezeti és ellenőrzi. Feladatai közé tartozik az ügyfelekkel történő kapcsolattartás és a cégen belüli információáramlás biztosítása.

Financial manager:
A pénzügyi vezető a vállalat teljes gazdasági területéért felel. A gazdasági feladatokat menedzseli, felügyeli a részlegen dolgozó emberek munkáját, vezeti őket.

Front-end fejlesztő:
A programok és webes alkalmazások felhasználói felületeinek kialakítását és programozását végzi. A látványos részeket fejleszti, annak a környezetnek a fejlesztésével foglalkozik, amivel a felhasználók találkoznak. Jellemzően ezeket a technológiákat ismeri: HTML, JavaScript, CSS, Angular/React, Bootstrap.

Full-stack fejlesztő:
Frontend és backend területen is képes dolgozni, nem specifikusan egy programnyelvhez ért, hanem komplexen átlátja a programozás egészét a háttérfolyamatoktól a felhasználók előtt megjelenő felületig.

IT Architect:
Az egyedi megrendelésre készülő programok logikai és fizikai tervezésével foglalkozik. A részfeladatokat rendszerezi, támogatja a projektvezetőt a hatékony munkavégzésben.

IT Help Desk:
Olyan informatikai feladatokat és problémákat old meg, melyekhez nem szükséges releváns végzettség. Egy konkrét témára specializálódott, azokra nyújt nagyszerű megoldásokat. Amennyiben komolyabb szaktudás szükséges, továbbítja a hibát a megfelelő szakmai területre.

Key Account Manager:
A cégek kiemelt partnereivel, a nekik való értékesítéssel foglalkozik. Munkájához tartozik a folyamatos kapcsolattartás, az új ügyfelek felkutatása és a szerződések megkötése.

Konstruktőr:
Géptervező, gépszerkesztő; járművek, gépek, műszaki berendezések tervezésével, szerkesztésével foglalkozó szakember, mérnök.

Operations manager:
Olyan vállalatoknál tevékenykedik, melyeknek több ország, számos régiójában jelen vannak. A helyi csapatot menedzseli, törekszik a lehető legjobb eredmények elérésére.

PR manager:
A cég belső és külső kommunikációjáért felel. Szoros együttműködésben dolgozik a médiával, igyekszik a vállalat imázsát minél magasabb szintre emelni.

Product Safety Manager:
Termékbiztonsági és törvényességi szempontból ellenőrzi a termékek forgalmazásával kapcsolatos tevékenységeket. Irányítja a termékek minőségfelügyeletét és részt vesz a fejlesztési folyamatokban.

SQA Engineer:
A minőségügyi kérdések tartoznak a hatáskörébe. Folyamatos kapcsolatot tart a partnerekkel, ellenőrzi a beszállítókat és probléma esetén az ő feladata a megoldás megszervezése. Termékbevezetésnél az első minták bevizsgálásáért és minőségéért felel.