Miért bízd fejvadászra az álláskeresésed?

Sok ember negatívan ítéli meg a fejvadászokat. Félnek a toborzó cégektől, a közvetítőktől és minden olyan 3. fél bevonásától, amivel még nincs tapasztalatuk vagy nem ismernek. Beszéltünk már olyan emberrel is, akinek tényleg voltak negatív élményei egy kevésbé ismert, nem profi céggel. Ha te sem vagy teljesen naprakész a témában, olvass tovább és megtudhatod

Miért előnyös toborzó céggel együtt dolgoznod?

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő partnert?

Miért nem kell azon aggódnod, hogy kevesebb fizetést kapsz vagy átvernek?

„Ellopják a fizetésem”, „hamis állásokat hirdetnek”, „úgy is a haverok kapják meg a jó munkákat” – hallhattuk és olvashattuk már rengetegszer. Naponta láthatunk ilyen hozzászólásokat a közvetítő cégek hirdetéseihez. Ezek a kommentelők legtöbbször még csak nem is dolgoztak toborzó céggel, főleg nem egy profi fejvadásszal. Mert hát „miért is kellene valaki, hogy állást keressen nekem, amikor itt az internet és magamnak is tudok” alapon állnak a témához.

Ez egy tényleg fontos kérdés, ezért összeszedtük a fejvadász cégek legnagyobb előnyeit :

  1. Lesz egy saját recruitered, aki megismer téged, segít profi önéletrajzot írni, felkészít az interjúra. Együtt meghatározzátok, hogy a te tapasztalatoddal és végzettségeddel milyen bérigénnyel pályázz meg egy állást. Tekinthetsz rá úgy, mint a sportolók a menedzserükre.
  2. Néhány perc alatt több állásra is jelentkezel: A toborzó cégek általában specializálódnak bizonyos területekre és több olyan partnerrel dolgoznak együtt, akik ugyanabban az iparágban tevékenykednek. Ennek köszönhetően egyszerre akár 5 állásra is tudtok pályázni. Válogathatsz is a cégek közül, hogy neked melyik tetszik jobban és hova szeretnéd, hogy elküldjék az önéletrajzod.
  3. Olyan munkák is megnyílnak előtted, amik még meg sincsenek hirdetve vagy nem is lesznek. A vállalatok egy része a tényleges munkaerőigény előtt hetekkel/hónapokkal jelzi a toborzó cégnek, hogy új munkatársat fognak keresni. Ezek az állások sokszor még azelőtt betöltődnek, mielőtt nyilvánosan kikerülne valamelyik állásportálra. Fejvadásszal ezeket az állásokat is meg tudod pályázni.
  4. Olyan munkahelyen dolgozhatsz, ahol teljesen beleillesz a csapatba és jól kijössz a főnököddel. Ez sajnos nem minden fejvadásznál van így, de akik tényleg profin dolgoznak, odafigyelnek erre. Mi a Jobcapitalnál először mindig megismerünk és a személyiségedhez illő munkahelyet keresünk.

 

A következő fontos kérdés, hogy hogyan, mi alapján válaszd ki a toborzó céget, akikkel együtt dolgozol?

Ha megfogadsz egy tanácsot, add be mindegyikhez az önéletrajzod. Nézd meg, hogy ki milyen gyorsan reagál, milyen részletesen foglalkozik veled és milyen állásokat tud ajánlani. Fontos még, hogy csak olyannal dolgozz együtt, aki szimpatikus és nyitott a személyes találkozásra is. Ha valami miatt kerüli, hogy megismerjétek egymást személyesen is, jobb hanyagolni az együttműködést. Ebből kifolyólag célszerű olyan céget keresned, akinek van irodája a lakóhelyeden vagy ahhoz közel.

 

Ugye te is hallottad már, hogy a közvetítő cégek levonnak a munkavállalók fizetéséből?

Ez ebben a formában nem igaz. Legalábbis a komoly cégek nem így működnek. Persze felmerülhet benned a kérdés, hogy akkor miért éri meg nekünk foglalkozni veled. Természetesen mi sem ingyen dolgozunk, viszont a költségeinket teljes mértékben a leendő munkáltatód fogja állni. A cég bíz meg minket, hogy segítsünk olyan munkavállalót találni, aki tökéletesen megfelel az állásra. Vagy nincs kapacitásuk a toborzásra vagy úgy döntenek, hogy inkább kiszervezik ezt a tevékenységet.

 

Toborzó kollégáink egy rövid videóban elmondták, szerintük miért érdemes fejvadászra bízni az álláskeresésünket. Érdekel, mit gondol erről a tapasztalt szakember? Nézd meg a videót ide kattintva.

 

Reméljük, sikerült a tévhiteket eloszlatnunk benned és megfogadod tanácsainkat az álláskeresésed során. Ha épp munkát keresel, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk a továbbiakban.