Munkaerő-közvetítés

Munkaerő-közvetítés , kinek és mikor ajánlott?

Munkaerő-közvetítés vajon kinek és mikor ajánlott? Érdemes egyáltalán külső toborzó céggel dolgozni? Milyen előnyei vannak? Létezik garancia a munkájukra?

Ahhoz, hogy egy vállalkozás gördülékenyen működjön nagyon fontos, hogy a cégek megtalálják a megfelelő munkavállalókat az adott pozíciókra. Az álomcsapat összehozása azonban nem mindig egyszerű feladat. Még akkor sincs könnyű dolga a vezetőknek, ha már egy meglévő csapatba szeretnének új embert találni.

Tű a szénakazalban?

Mondhatnánk, hogy a jó munkavállalót megtalálni, olyan mintha valaki tűt keresne a szénakazalban. Valójában csak arról van szó, hogy minden cég életútja, kultúrája és igénye teljesen más. Éppen ezért a keresés során is ezeket érdemes figyelembe venni. Ahhoz, hogy az adott vállalat rátaláljon a megfelelő munkavállalóra, érdemes lehet külső segítséget kérni, azaz bevonni egy munkaerő-közvetítő céget. Egy profi munkaerő-közvetítő vállalati profilra szabott segítséget nyújt a vállalkozásoknak a humánerőforrás-szolgáltatás területén. Bár tény, hogy minden cég más és más, de ha a kitűzött cél irányába megfelelő támogatással indulnak el, akkor sokkal biztosabb lesz a sikeres megérkezés is.

 

Mikor nincs szükség munkaerő-közvetítésre?

Ez kicsit úgy tűnhet, mintha magunk ellen beszélnénk, pedig nem erről van szó. Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a munkaerő-közvetítés folyamatáról, akkor fontos megemlítenünk azokat a helyzeteket is, amikor nincs szükség külső segítség bevonására. Azon cégek esetében, ahol a belső toborzási csapat is megtalálja az új munkaerőt, sikerül felépíteni egy erős munkáltatói brandet és a beérkező jelentkezőkből, ajánlásokból, ismertségi körből érkezik elég jelentkező, akkor toborzási segítség nélkül is boldogul a vállalat.

 

Ennél olcsóbb és nagyobb kötőerővel bíró megoldás nem létezik. Ha ez még nem működik, akkor ennek kialakításába érdemes időt és energiát fektetni.

 

Miért éri meg tehát professzionális segítséget kérni?

Egy humánerőforrás-szolgáltató céggel kötött partneri kapcsolat hosszú távon is nagyon jövedelmező lehet az adott cég számára. Hiszen bevonásukkal számos teher kerülhet le a vállalatvezetők válláról. Legyen szó akár az eszköztár kialakításáról, a potenciális munkavállalók megtalálásáról vagy az interjúztatási folyamatról, a munkaerő-közvetítő sok területen nyújthat segítséget. Fontos tudni, hogy egy megbízható HR szolgáltató vállalkozás profi szakemberekkel dolgozik együtt. Folyamatosan követik a változó piaci tendenciákat, képben vannak a jelenlegi gazdasági helyzettel, valamint a folyamatosan változó technológiákkal és trendekkel. Mindez azt jelenti, hogy a cégek egy olyan dedikált szakembert kapnak maguk mellé, aki maga is folyamatosan szondázza a piacot, ez pedig nagyon fontos, hiszen így a cégek gyakorlati, naprakész ismereteket fognak kapni. Mindez egyébként maradéktalanul igaz a Jobcapital teljes működésére is.

Garanciák

Arról pedig már nem is beszélve, hogy a közvetített munkavállaló személyéért, sőt akár a teljesítményéért is egy, a munkájára igényes HR-szolgáltató egy adott pontig garanciát is vállal. A cég és a munkaerő-közvetítő közti kapcsolat egyértelműen a bizalomra épül, ez a kulcsa a hosszú távú sikeres együttműködésnek.

Egy cég számára azért éri meg munkaerő-közvetítő segítségét igénybe venni, mert bár elsőre drágának tűnhet a munkaerő-közvetítés, hosszabb távon rendre kiderül, hogy ez a befektetés megtérül.

Érdemes a számok mögé nézni. Egy hét számjegyű munkaerő közvetítési számla kontra egy munkatárs 3-6 hónapig történő kiesésének költsége sokszor az előbbi felé billenti a mérleg nyelvét. Különösen, ha a nem professzionális kiválasztás eredményeképpen próbaidő alatt az új kolléga továbbáll, vagy elküldeni kényszerülünk, ez az időszak tovább nő. A hiányzó kolléga feladatainak a többiekre történő átháritása pedig, akár további felmondást is előidézhet. A professzionális toborzás és kiválasztás többszörösen is megtérül.

Mindent összevetve tehát azért lehet igazán előnyös egy ilyen együttműködés, mert a partner cég rendelkezni fog minden olyan eszközzel és know-how-al, ami a cégek számára ideális lehet a tökéletes munkavállaló felkutatásához, megtaláláshoz. A partnerség ideje alatt pedig az adott cég is rengeteg mindent tanulhat és tudhat meg a saját vállalatát illetően, egyebek között a piacon betöltött szerepéről, de akár arról is, hogy mik azok a valós igények alkalmazotti oldalról, amiket érdemes lehet biztosítani a leendő kollégáknak.

Lépjünk kapcsolatba a munkaerő-közvetítés kapcsán!