Fejvadászok és a megtartás: Egy komplex HR megközelítés

Ha a munkaerő megtartásról van szó, a fejvadászok talán nem az elsők, akik az eszükbe jutnak. De! Ahogy korábban írtuk, a hatékony HR stratégiák szem előtt tartják a fejvadász szerepét is. Az átmenet egyik munkahelyről a másikra mindig hatalmas lépés, és éppen itt jöhet képbe egy fejvadász. A fejvadászok ugyanis, sokkal többet tehetnek a munkaerő megtartásáért, mint gondolnánk.

A Jobcapital szakmai tapasztalataiból adódóan bátran mondhatjuk, hogy nem csak fejvadász/munkaerő-közvetítő vagyunk, hanem komplex HR tanácsadók is. Nem csupán a toborzásban és kiválasztásban, de a munkaerő megtartásban is rendszeresen segítünk ügyfeleinknek.

Az átfogó megközelítés

Fejvadászaink és HR tanácsadóink szoros együttműködése teszi lehetővé, hogy gyorsan és pontosan felmérjük a partnereink helyzetét. Ez a kombinált szakértelem hozzájárul a helyes döntések meghozatalához, legyen szó új munkatárs kiválasztásáról, meglévő munkatársak fejlesztéséről vagy a munkaerő megtartásáról.

A megfelelő munkatárs kiválasztása

Személyre szabott megközelítésünk segítségével hozzáférünk a legmegfelelőbb jelöltekhez, és segítünk megtalálni a legjobb egyezést. Nem csak a szakmai kompetenciákra koncentrálunk, hanem a vállalati kultúrára, értékekre és célkitűzésekre is figyelünk. Tudjuk, hogy a megtartás csak úgy lehetséges hosszú távon, ha a jelölt illeszkedik a megbízó céghez és annak küldetéséhez.

Fontos felismerni, hogy a munkavállaló és a munkaadó közötti összhang nélkülözhetetlen a sikerhez. Pontos összeegyeztetési módszereinkkel segítünk megtalálni a legjobb egyezést partner és munkavállaló között.

Tanácsadás: Az elégedettség növelése

Fejvadászaink rengeteg munkavállalóval beszélnek, akik elmondják, hogy számukra mi pozitív és mi kevésbé szerencsés egy cég működésében. Így HR tanácsadóink értékes tapasztalatokat és ismereteket tudnak megosztani azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami csökkentheti a munkavállalói elégedettséget és hogyan lehet ezt a helyzetet javítani. Együttműködve a vállalatokkal, olyan stratégiákat dolgozunk ki, amelyek hossztávú javulást eredményeznek a munkavállalói elégedettségben és a munkaerő megtartásában. Az ilyen stratégiák közé tartozik a belső kommunikáció javítása, a motivációs rendszerek kiépítése, a munkahelyi kultúra fejlesztése és a karriertervezési lehetőségek támogatása.

Hazai és nemzetközi partnerkapcsolatok

Folyamatosan növekvő partnerkapcsolati hálónkban sokszor látunk jó példákat és jól bevált stratégiákat a megtartásra. A rengeteg hazai és nemzetközi partnerünk jó gyakorlatait ismerve nemcsak a saját tapasztalatainkat tudjuk alkalmazni, hanem ezeket a megoldásokat is tudjuk javasolni természetesen egyedileg a cégekre szabva. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el ügyfeleink számára.

Mi a fejvadászatot és a HR tanácsadást egy komplex folyamat részeként látjuk, melynek központjában a munkavállalói elégedettség és a munkaerő megtartás áll. Hiszünk abban, hogy a megfelelő munkatárs megtalálása csak az első lépés, a hosszú távú siker érdekében pedig a munkaerő megtartására és fejlesztésére is ugyanolyan nagy hangsúlyt kell fektetni.

 

Ha a megfelelő munkatársara van szükséged, aki nagy eséllyel a cégednél marad, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

+3670 677 1044

 

 

Tarnai Attila
Marketing manager